GPL pe diesel

Started by turbojack, Sunday 25 March 2012, 12:25:47

previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

turbojack

Acest tip de instalatii, s-au montat deja in tari care folosesc aceste sisteme alternative de alimentare,cum ar fi:Canada, Australia, S.U.A., precum si in tari din Europa: Danemarca, Italia, Germania, etc.

Descriere sistem GPL Diesel
Sistemul utilizat  foloseste un amestec de motorina cu GPL. Dezvoltarea acestui sistem dual, motorina+GPL (DFD = dual fuel diesel), a fost motivata de obtinerea unor cheltuieli mai reduse pentru combustibil, obtinerea unor emisii poluante mult mai mici, precum si a unei fiabilitati mai mari a motoarelor diesel. Motorina, care are o ardere de 82%, amestecata cu propanul dezvolta o ardere aproape completa de 97.5%, asemanatoare cu a benzinei.

Trebuie specificat faptul ca, instalatia gpl pentru diesel are o justificare importanta numai pentru masinile care circula mult in afara localitatilor. Functionand in sistem dual, senzorul de pozitie al pedalei de acceleratie, transmite calculatorului cresterea debitului de combustibil pe masura ce pedala este apasata. In acest moment, se schimba procentul de amestec motorina/gpl in favoarea gpl-ului. Adica, in momentul cresterii turatiei, se modifica procentul de amestec: cel de motorina scade si cel de gpl creste. Astfel se obtine si arderea completa si cresterea puterii motorului.

Beneficii ale sistemului GPL pentru motoare Diesel
Beneficiile folosirii acestui sistem sunt:

•economie de combustibil intre 5%-40%, in functie de sarcina;
•cresterea puterii motorului pana la 30%;
•cresterea cuplului motor pana la 40% ;
•uleiul se pastreaza mai mult timp curat(schimbul se face la un numar mai mare de kilometri);
•cresterea semnificativa a fiabilitatii motorului;
•reducerea costurilor pentru intretinerea motorului, datorate arderii complete ;
•reducerea emisiilor poluante si automat a mirosului specific al gazelor de evacuare;
•reducerea zgomotului motorului.
0727 079405

88FZE

Nu am vazut instalatie GPL pe motorina in Romania dar sunt curios cam cat ar costa si daca se monteaza in tara,chiar sunt foarte pornit sa imi iau ceva pe GPL fiindca fac destule drumuri lungi pe saptamana

SW Tm

O discutie cu taica Goagal ti-ar fi dat raspunsul la intrebare.

http://www.nordservice.ro/Instalatii-GPL-Diesel-Craiova_1_8.htm

Insa: "Cei care sunt interesati de montarea acestor tipuri de instalatii, sunt rugati sa astepte omologarea RAR a acestora. Vom afisa pe acest site, imediat ce vom avea certificatele de conformitate pentru montaj."
Raul pentru prieteni!

Go Up