Nu mai poluez orașul!

Started by Gheko, Tuesday 08 March 2011, 09:22:52

previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Gheko

Tuesday 08 March 2011, 09:22:52 Last Edit: Tuesday 08 March 2011, 09:29:46 by Gheko
Din cauza crizei, azi am o săpt. de când nu mai vin cu mașina la muncă, o las la intrare în Timisoara și merg cu transportul în comun (am abonament).
Avantaje: consum redus de benzină, nu mă mai enervez cu toți idioți din trafic, spăl ochii  ;D , poate mai sunt și altele dar nu îmi vin acum în minte.
Dezavantaje: mă trezesc cu 30 de min. mai devreme, ajung puțin mai tărziu acasă.

Câți dintre colegi mai fac ca mine și câți mergeți cu mașina până la buticul din colț?
http://peugeot206clubromania.blogspot.com[br /] La nevoie 0736 909 458

turbojack

Transportul in comun este avantajos cand ai linie directa.In orasele mari uneori trebuie sa schimbi 2-3 linii,lucru total dezavantajos.In orasele mici ,transportul in comun poate fi deficitar sau inexistent ,lucru de asemenea dezavantajos.La cumparaturi pentru umplut camara,e cam greu sa le cari in spate.
Masina proprie are avantajele ei,dar e bine sa nu abuzam.Optez pentru miscarea de week end.
0727 079405

Gheko

Spre norocul meu am linie expres directă.
http://peugeot206clubromania.blogspot.com[br /] La nevoie 0736 909 458

airden

Tuesday 08 March 2011, 11:58:38 #3 Last Edit: Friday 08 July 2011, 23:29:12 by airden
In cazul meu, datorita serviciului care presupune multe deplasari, nu pot renunta definitiv la masina. Sigur, am zile in care sunt numai in birou si zile in care incerc sa evit drumurile inutile, iar pentru a compensa, in week-end nu circul aproape de loc, prefer plimbarile in doi  :engel016:
Dupa ce se incalzeste vremea, avand in vedere ca orasul e mic, am in plan sa combin utilul cu placutul si sa-mi rezolv o parte din treburi mergand pe jos sau cu bicicleta, cum am facut si cu alte ocazii.

ski74

Si eu sunt nerabdator sa scot bicicleta pentru eventualele drumuri din oras. pitica consuma mult, in jur de 10% in Buc. si in cazul asta velocipedul va aduce reale economii la bugetul familiei.

SW Tm

In Timi sunt multe linii express. Abonamentele sunt la preturi mai mult decat rezonabile. De cand au introdus sistemul de monitorizare a autovehiculelor stii exact cat trebuie sa astepti pentru urmatoarea cursa. E drept ca stiu astea de la ceilalti si de la observatiile mele pietonale cand trec pe langa statii.
Din fericire am de mers putin pana la locul de munca, asa ca masina o folosesc doar pe vreme rea sau cand urmeaza sa fac o deplasare mai lunga.
Raul pentru prieteni!

turbojack

Cum mai stati cu mersul pe jos? Vremea e superba pentru plimbari pe promenada.
0727 079405

Gheko

Eu am revenit la mersul cu masina, dorm mai mult dimineata. :)
http://peugeot206clubromania.blogspot.com[br /] La nevoie 0736 909 458

Gheko

Am revenit la mersul cu transportul in comun de la intrarea in oras la munca, sunt mult mai relaxat asa.:) Cel putin azi am fost foarte distrat si nu m-am enervat deloc.
http://peugeot206clubromania.blogspot.com[br /] La nevoie 0736 909 458

adrianx

Daca as putea as luao in casa sa stea si ea cu mine in sufragerie :steeringwheel:
Am un prieten cu un 206 si recent a ramas fara permis,intr-o dimineata a venit la munca cu bluza rupta la subrat si colegii radeau de el ca s-a tinut de bara in autobuz si de aia i s-a rupt bluza :huh:

AIR

Eu prefer Metroul cand nu am treaba cu masina.
De asemenea  :dance: spal ochii prin metrou.Si aici e loc de promenada.
In rest un pic de miscare in plus nu strica.
Avantaje, nu am probleme cu locul de parcare :iagree:
Dezavantaje fac ceva mai mult ca timp mai ales dimineata.Cam 10 minute in plus cu metroul!
Toate bune, insa deja motorina e mult prea scumpa!!!!
Muzica intotdeauna incanta urechea si inalta sufletul, numai sa o poti asculta si cu sufletul!
"Arta e o stiinta cu prea multe variabile!" Anonim

Trofin Liviu

Imi pare rau ca suntem tare inapoiati si nu avem piste si rasteluri ptr biciclete. Ma uit la taranii din jur si vad ca nu pot renunta la cateva lucruri nici daca ar fi sa moara: masina, tigara din coltul gurii si manelele. Era unul acum seara cu un Vectra B si suna o muzica cu Salam dat pe funebru... In dreapta gagica fuma cu un sictir... Se vede ca s-a incalzit afara!

Gheko

Nasol Liviu, nu stiu care e treaba sau nu am auzit eu dar, pe la noi nu se prea mai aud manele, decat foarte rar si atunci e zburatoarea la volan.
http://peugeot206clubromania.blogspot.com[br /] La nevoie 0736 909 458

airden

Wednesday 04 April 2012, 22:55:58 #13 Last Edit: Wednesday 04 April 2012, 23:01:08 by airden
Nici eu nu mai poluez orasul, ce-i drept numai pentru economie:
Benzina a ajuns la 1,73€/l  :lipsrsealed: ... parcarea costa 1,5€/ora in strada (daca ai noroc sa gasesti loc) sau 1,3€/ora in parkhaus la etajul enspe - dureaza juma de ora pana iesi in strada... :banghead:  restul nici nu mai conteaza (aglomeratia, distantele, nervi etc)...
Transportul in comun chiar este o varianta buna :) iar bicicleta aici e la mare cautare. Pe bicicleta ai prioritate in multe situatii in trafic, semafoare si benzi speciale rezervate chiar se respecta, peste tot sunt rasteluri si poti sa o "parchezi" chiar si in gara sau alte locatii speciale.
Abia astept sa o aduc pe a mea sau sa-mi iau alta mai de oras.

adioperator

Din pacate la noi nu poti lasa bicicleta in rastel, imediat ce ai plecat de langa ea dispare cu totul. De multe ori merg pe jos la serviciu, din 5-6 zile lucratoare intr-o saptamana in 2-3 merg cu masina.

Go Up