Taxa de timbru 2013

Started by turbojack, Thursday 24 January 2013, 10:37:47

previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

turbojack

O noua taxa se arata la orizont ce va afecta grav toti posesorii de lei si nu numai.
Un calculator destul de exact gasiti aici : http://www.autocentral.ro/timbru-mediu/
Defavorizate sunt cele cu euro3 si 4.
De exemplu un 1.4hdi din 2004 are 594.95 EUR  , iar pentru 1.6hdi din 2004  334.15 EUR

0727 079405

Mihaita

E ca dracu. Numai la noi se putea. Au tot zis ca scot taxa asta si de fapt nu au facut altceva decat sa o mareasca.
OEM+ ?
De ce sa bagi bani intr-o masina stock ca sa o faci sa arate ca una stock?

P.S.: Masina mea e atat de clean incat nu are nicio modificare!

Trofin Liviu

Desi e dezavantajos, cel mai corect mi se parea ca sa existe o taxa separata sau inglobata in impozitul anual care sa taxeze poluarea in functie de consum (nu cilindree), vechime, norma de poluare. Asa era stimulat (obligat) omul sa-si ia masini noi (sau mai noi) si sa renunte la cazane! Impreuna cu un ITP ca la carte ne curatam de rable.
Daca ai masina de epoca, oldtimer te afiliezi la un club si esti scutit de taxe (trebuie incurajata si latura asta.
Cam asa cred eu ca era corect!

daniel091988

ai mare dreptate cu itp-urile care se dau la toate cazanele,cred ca de aici porneste totul.poate daca lai forta pe roman sasi puna rabla la punct sar mai gandi sa bage bani in ea sau sa cumpere una mai noua.iar treaba cu eoro3sau 4 mi se pare cea mai mare prostia care a mai descoperito ai nostri baieti''buni''...cear fi sa ne lom toti cazane din 1990 ca doar nu mai platim nimica.........

airden

Taxa asta e in plus fata de taxa de prima inmatriculare? Ca nu prea imi dau seama...

Mihaita

OEM+ ?
De ce sa bagi bani intr-o masina stock ca sa o faci sa arate ca una stock?

P.S.: Masina mea e atat de clean incat nu are nicio modificare!

daniel091988

nu, a scoso paia si au bagato pasta sau mai bine zis a redenumito si a incurajat lumea sa cumpere masini vechi de ani ca sa plateasca mai putin,pentru ca daca ne lom masini noi platim foarte mult........ca vezi doamne cele noi au durata de viata mai mare si o sa polueze mai mult iar cele vechi au durata de viata mai putin si no sa mai polueze........TIPIC IDEI MADE ROMANI :lol_hitting: :lol_hitting: :lol_hitting:

88FZE

Taxa asta incurajeaza lumea sa cumpere masinu vechi e drept, insa parca vad ca dupa jumatate de an,1 an, vor zice ca si taxa asta nu e buna ca sunt prea multe vechituri si se reia discutia cu o taxa anuala in functie de norma de poluare si atunci sa vezi balamuc

airden

Ok, deci asta e singura care trebuie platita daca vreau de exemplu maine sa inscriu prima data in RO o masina adusa din afara.... dupa calculatorul de mai sus e chiar ok cotatia pt un euro 2 de 16 ani ...

daniel091988

Airden, nai inteles,platesti taxa chiar daca cumperi o masina adusa in romania so inscri si platesti si daca maine iti vine vreo ideie sati cumperi o masina din romania si inscrisa deja.........deci si masinile cumparate si inscrise pe romania deja se plateste taxa.scapi  si numai platesti doar daca masina a fost inscrisa pe romania dupa anul 2009......ce ie sub 2009 se plateste.

turbojack

Nu este vorba de 2009 , ci 2007 .
Se plateste acest timbru pentru orice masina careia nu i s-a platit acea taxa de mediu (dinainte de 2007 sau cu taxa retrocedata prin decizie judecatoresca)  , indiferent ca este adusa de afara sau deja inmatriculata in RO.
0727 079405

Tacanila

Daca masina e luata de noua din rom se mai plateste ceva?
Dresor de lei

SW Tm

DA, daca nu s-a platit nici o taxa pe ea.
E o tampenie pentru ca statu' a ciugulit o gramada de bani din exploatarea masinii pana acum...  :violent-smiley-007:
Raul pentru prieteni!

turbojack

INMATRICULARE FARA PLATA TAXEI DE TIMBRU MEDIU IN 3 ZILE

http://avocattulcea.blogspot.ro/
0727 079405

kdyalex

Am mai citit un articol:

" Cum poti scapa de timbrul de mediu

Din start, trebuie mentionat ca este posibila evitarea platii acestei taxe auto doar in cazul masinilor cu numere straine, aflate la prima inmatriculare in Romania. Si asta pentru ca numai acele masini, printr-un contract notarial, pot fi vandute la 2 proprietari. Mai pe scurt, aduci o masina din Germania, o vinzi cu contract notarial celor doi proprietari, care nu sunt neaparat casatoriti. Dupa care, cei doi proprietari noi se intorc la notar pentru a solicita partajarea bunului comun in favoarea unui dintre ei, care, in final, va fi si noul proprietar de drept.
Acesta, cu toate actele de inmatriculare, adica asigurare, ITP, identificare si alte acte, dar si cu actul notarial care atesta partajul, se duce la biroul de inmatriculari. Conform legii, politia, respectiv DRPCIV, este obligata sa inscrie masina fara sa mai solicite posesorului chitanta sau dovada platii timbrului de mediu.

Pana acum, au fost inmatriculate aproximativ 3000 de masini pe teritoriul Romaniei, masini atat ieftine, precum Volkswagen Golf 3, dar si scumpe, cum ar fi Range Rover Evoque sau Touareg fabricatie 2013.

Conform legii, orice bun, fie proprietate, masina sau altceva, detinut la comun de doua sau mai multe persoane, poate deveni proprietatea exclusiva a unuia dintre acestea. Asadar, desi o lege te obliga sa platesti o taxa aberanta cum este timbrul de mediu, o alta lege, ce-i drept mai ascunsa si mai putin cunoscuta, iti permite sa fentezi aceasta taxa.

De ce nu merge cu masinile inscrise in Romania

O masina inscrisa in Romania are in acte un singur proprietar de drept. Chiar daca masina a fost cumparata in timpul unei casatorii, aceasta poate deveni obiect de partaj numai in cazul unui divort, pentru care trebuie sa si aduci dovezi. Daca insa un cuplu care divorteaza legal, doreste sa-si cumpere o masina sau masini, o poate face aplicand aceasta metoda, pentru a nu plati taxa auto.

Merge cu masinile inscrise pe firma?

Mai usor este de aplicat aceasta metoda de eschivare cu masinile care sunt inscrisa pe o firma cu doi actionari. Acestia pot solicita partajul legal al proprietatii, in favoarea unui. Astfel, masina, dupa ce este trecuta de pe firma pe persoana fizica, nu va mai plati timbrul de mediu. Cel putin asta e teoria, insa nu stim de cazuri care sa fi fost aplicate in aceasta situatie, poate stiti voi."
Indoor black & blue, outdoor black & white.

Go Up